Nis

Kısa PISA olan "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" , Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. Okulumuz 2025 yılında yapılacak sınavlar için pilot okul olarak seçilen 56 okuldan biri olmuştur. Bu sebeple geçen hafta ulusal gözetmenler tarafından öğrencilerimize yönelik PİSA SINAVI denemesi gerçekleştirilmiştir. Denemede ter döken öğrencilerimize PİSA sınavlarında başarılar dileriz.

Nis

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABÜLÜ ve MEHMET AKİF ERSOY' U ANMA PROGRAMIMIZI YAPTIK

Mrt

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri ''Deprem Haftası''  olarak anılmaktadır. Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde deprem bilincinin oluşması son derece önemlidir. Depremin bir doğa olayı olduğu unutulmamalıdır. Depremin meydana gelmesini engellemek mümkün olmasada deprem öncesi yapılacak hazırlıklarla depremin muhtemel hasar ve zararını en aza indirmek mümkündür. Bizde bu haftada bilgilendirici videolar ve tatbikat ile deprem farkındalığı oluşturmaya çalıştık.  Deprem Haftası vesilesi ile 6 Şubat asrın felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kalan yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı ve Opet Petrolcülük A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi ' İyi Uygulama Örnekleri' kapsamında GELECEK ELİMİZDE SELÇUK TEMİZLENİYOR Projesi bilgilendirme toplantımızı İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptık. İlçe Tarım Müdürümüz Mustafa AÇARĞİL ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

PISA olarak kısaltılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme ProgramI (ingilizce: Programme for International Student Assessment) adında Ekonomik

Kalkınma ve işbirliği Örgütü (OECD) tarafindan 1997'de geliştirilen uygulama uluslararası çapta üç yılda bir 15 yaşındaki öğrencilerin başarısını sınamaktadır. Okulumuz 2025 yl için PISA pilot uygulaması kapsamında ülkemizi temsilen seçilen Türkiye geneli 56 okuldan birisi olmuştur.

Bugün okulumuzu ziyarete gelen izmir il Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Özlem Karakurt, Matematik Öğretmeni Dr. Barı$ Ateş , Kimya Öğretmeni Dr. Semra Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Halis DEMİR, okul müdürümüz ve ilgili şube öğretmenleriyle okulumuzda toplantı yapılmış ve proje hakkında bilgi verilmiştir

Şbt

İLÇE GENELİ DÜZENLENEN İSTİKLAL MARŞI EZBERE OKUMA YARIŞMASINDAN VE VOLEYBOL KARŞILAŞMALARINDAN ÖDÜLLERLE DÖNDÜK

EFES ANTİK KENTİ VE DENEYİM MÜZESİNİ ZİYARET ETTİK

Şbt

Tam bir yıl önce Şubat 2023 04.17 de Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 depremleri meydana geldi. 53 binden fazla can kaybı meydana geldi. Bizde bugün O günü hatırladık ve deprem şehitlerimizi andık. 6 Şubat'ın acısı kalbimizde ilk günkü gibi… Depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyor, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Bununla beraber hafta başında hazırladığımız deprem farkındalık panosu ve belgesel gösterimi ile öğrencilerimizde bilinç oluşturmaya çalıştık.

Şbt

Bugün İlçe Kaymakamımız Sayın Oğuz Alp ÇAĞLAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Serkan ATLAN ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Hüseyin KILIÇ okulumuz bahçesi sınırlarında yapımı süren kapalı spor salonu inşaatında incelemelerinde bulundu. Okul müdürümüz Hamza Karahan'la görüşen Sayın ÇAĞLAR, yetkililerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Şbt

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu vesileyle 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

6 Şubat Depremi'ni unutmadık, unutmayacağız.

Kaybettiğimiz canları saygı ve özlemle anıyor, acılarını paylaşıyoruz.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları tarihi belli olmuştur. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.