İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ İLE 'SELÇUK TEMİZLENİYOR' PROJESİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Opet Petrolcülük A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi ' İyi Uygulama Örnekleri' kapsamında GELECEK ELİMİZDE SELÇUK TEMİZLENİYOR Projesi bilgilendirme toplantımızı İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptık. İlçe Tarım Müdürümüz Mustafa AÇARĞİL ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Opet Petrolcülük A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi ' İyi Uygulama Örnekleri' kapsamında yürüttüğümüz GELECEK ELİMİZDE SELÇUK TEMİZLENİYOR Projesi ile ilgili Hükümet Konağı konferans salonunda İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize 'Geri Dönüşüm ve Kompost Gübre' konusunda bilgilendirme semineri yapıldı.

Geri dönüşüm ve kompost gübre yapımının gerekliliği ve faydaları konusunda bilgi veren İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli değerli gıda ve tarım mühendisleri Ferit FIRAT, Güler Derin KÖKSAL ve Lale AYDOĞDU, akabinde kompostun yapım aşamalarını ayrıntıları ile anlattılar. Bununla beraber sağlıklı ve verimli tarım nasıl olur, faydaları nelerdirden bahsederek farkındalık oluşturmaya, öğrencilerin  yiyip içtikleri şeylerin sağlıklı olup olmadığını nasıl anlayabileceklerinden bahsettiler.

Oldukça faydalı geçen seminer sonunda beraber yapacağımız gübre üretininin detaylarını konuşmak için buluşma günü ayarlayarak okula döndük.

04-03-202404-03-202404-03-202404-03-202404-03-202404-03-202404-03-2024

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 23:17 - Görüntülenme: 135